Proiect „Cultura şi civilizaţie românească”

26 06 2016

Elevii clasei a V-a B au participat la activităţile proiectului educaţional „Cultură şi civilizaţie românească”, organizat de către Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie Bacău, împreună cu Asociaţia Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” Bacău  şi Centrul local de Cercetaşi „Sf. Nicolae” -N V Karpen Bacău, în data de 25 iunie 2016, prin care au învăţat de la cei mai mari ce înseamnă cinstirea eroilor. Activităţile din proiect au fost menite să ne ofere ocazia celebrării Iei româneşti, a cărei zi internaţională a fost pe 24 iunie şi a Tricolorului, întrucât pe 26 iunie celebrăm Ziua Drapelului.

Pentru a-i comemora pe eroii neamului, ne-am deplasat la Monumentul lui Emil Rebreanu de la Ghimeş-Palanca, unde părinţii Florentin Vornicelu şi Daniel Popa au săvârşit un parastas pentru toţi eroii neamului. Grupul Coral „Lira” de la Scoala Gimnazială „Al. I. Cuza” şi Scoala Gimnazială „M. Sadoveanu” Bacău au intonat cântece patriotice ce au înălţat sufletele tuturor celor prezenţi. După ce au aprins lumânări la mormântul lui Emil Rebreanu, elevii au cucerit sub drapel românesc fosta cetate Rakozy.

, aflată în apropierea monumentului.

A doua activitate a proiectului a fost vizita la Mănăstirea Diaconeşti, de unde participanţii la proiect au luat cuvânt de învăţătură despre eroi de la părintele Amfilohie Brânză, Grupul Coral Lira a colindat pe eroi cu cântece religioase, iar elevii au sintetizat cunoştinţele acumulate într-o activitate pe echipe.

La întoarcerea spre casă, participanţii la proiect au vizitat şi Casa Memorială „George Enescu” de la Tescani, unde au aflat mai multe lucruri despre cel mai mare compozitor român şi au intonat cântece pe muzica lui Enescu.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: